fbpx
  • Ota yhteyttä, me kerromme lisää!

  • Jatkamalla hyväksyt tietosuoja- ja verkkosivustokäytäntömme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Toimipisteemme

Mitä on franchising?

Suomessa on noin 300 franchisingketjua, jotka tarjoavat merkittäviä työllistymisen ja yrittämisen mahdollisuuksia. Näin franchising toimii.

Franchising – yhdistelmä turvallisuutta ja vapautta

Franchising tarkoittaa menestyksekkään liiketoimintakonseptin monistamista niin, että yksittäiset yrittäjät vastaavat sen toteuttamisesta eri toimipisteissä. Franchisingyrittäminen on kahden itsenäisen yrityksen pitkäaikaista yhteistyötä. Yhteistyö perustuu valmiiseen liiketoimintamalliin ja tavaramerkkiin eli konseptiin, jonka franchisingketju on kehittänyt. Ketjussa pyörität liiketoimintaa itsenäisenä yrittäjänä sovittujen ohjeiden ja konseptin mukaisesti.

Liiketoiminnan kehittäneelle yritykselle franchising on erinomainen keino kasvaa ja laajentaa toimintaa kohtuullisin investoinnein ja riskein. Franchisingyrittäjälle tämä tarjoaa mahdollisuuden aloittaa oma liiketoiminta valmiin ja testatun mallin avulla. Franchisingmallilla onnistut todennäköisemmin kuin täysin uutta liiketoimintaa perustaessa. Yhteistyö franchisingketjun ja -yrittäjien välillä on pitkäaikaista ja siitä sovitaan franchisingsopimuksessa. Franchisingmalli perustuu siihen, että franchisingketjulla on riittävä määrä yrittäjiä, joista jokaisella on merkittävä rooli liiketoiminnan kasvattamisessa. Nämä oikeudellisesti riippumattomat tahot tekevät läheistä yhteistyötä yhteisten tavoitteiden eteen.

Konseptia, jonka franchisingketju on kehittänyt, käytetään yhtenäisesti kaikissa toimipisteissä, jotta voidaan luoda tunnistettava, vahva brändi. Tämä puolestaan tarjoaa asiakkaille yhtenäisen lupauksen ja kokemuksen riippumatta siitä, missä tämä tuotteen tai palvelun ostaa. Yritykselle tämä on vahva mahdollisuus menestyä.

Mitä franchisingyrittäjäksi ryhtyminen merkitsee?

Kun ryhdyt franchisingyrittäjäksi, yhdistät yrittämisen vapauden ja turvallisuuden hyödyntämällä valmista liiketoimintamallia. Johdat omaa yritystäsi itsenäisesti. Olet vastuussa yrityksesi toiminnasta ja tuloksesta kuten kaikki muutkin yrittäjät. Sovittua franchisingmaksua vastaan saat oikeuden käyttää ketjun tuotemerkkiä ja liiketoimintakonseptia, jonka avulla yrityksesi saa tunnettuutta ja uusia asiakkaita. Lisäksi saat franchisingketjulta tukea koulutukseen, markkinointiin, tuotevalikoimaan sekä jatkuvaa neuvontaa esimerkiksi yrityksen hallinnollisissa asioissa. Sinun ja ketjun yhteisenä tavoitteena on, että yrityksesi menestyy!

Etsimme yrittäjiä näille paikkakunnille.

Lähteet: www.yritysporssi.fi, www.franchising.fi

 

Hanki lisätietoja!

Edut franchisingyrittäjälle:

Liiketoiminta on testattu ja todistettu toimivaksi – voit luottaa, että liiketoimintamalli kannattaa, kun johdat sitä oikein.

Et ole koskaan yksin – saat ketjulta koulutusta, käytännön tukea ja neuvoja liiketoiminnan pyörittämiseen niin, että se on mahdollisimman kannattavaa. Sen lisäksi et ole yrittäjänä koskaan yksin, sillä sinulla on ympärilläsi muiden yrittäjien verkosto.

Voit aloittaa yrityksen avaimet käteen – periaatteella – pääset yrittämään valmiin mallin avulla, johon sisältyy esimerkiksi palveluvalikoima, markkinointi ja IT-järjestelmät.

Hyödyt volyymiedusta – ketjun osana hyödyt volyymieduista esimerkiksi hankintahintojen, asiakashankinnan ja markkinoinnin osalta, joita sinun olisi mahdoton saavuttaa yksin.

Tehokkuus – työnjako eri ketjuissa voi olla erilaista, mutta franchisingketju vastaa yleensä sellaisista asioista, joita voidaan tehdä monille samaan aikaan. Yksittäinen yrittäjä taas vastaa asioista, jotka vaativat läsnäoloa paikallisesti. Tämä yhteistyö tarjoaa sinulle yrittäjänä enemmän aikaa esimerkiksi paikalliseen markkinointiin ja asiakassuhteiden luomiseen.

Tilastoja Suomesta 2018:

  • Franchisingsektorin liikevaihto 5,5 miljardia euroa vuodessa.
  • Franchisingsektorin työllistävä vaikutus noin 100.000 henkilöä.
  • 5000 franchisingyrittäjää ja 7000 toimipistettä.

Lähde: www.franchising.fi