Satoi tai paistoi, haluamme järjestää vieraillemme hyvin tehdyn juhannusbuffetin sekä miellyttävän ja rehevän puutarhan juhlallisuuksien järjestämiseen. Eikö terassi ole vielä aivan valmis vieraille? Tilaa pihahatyöt lähimmästä 55Plussan toimipisteestä.
Jos vielä pohdit, mitä kattaa jälkiruoaksi pöytään, kollegallamme on oiva vinkki, joka on hyvä tarjoiltavaksi niin perheelle, kuin ystäville.
”Rakastan keittiössä touhuamista ja uusien reseptien kokeilua. Siinä on tietynlainen meditatiivinen tunnelma, ja yksi resepti, jota kokeilin ensimmäisen kerran anoppini luona, oli pehmeä marenkikakku eli pavlova, sitruunatahnalla, mansikoilla, kermavaahdolla ja basilikalla (tai mintulla). Tekisikö mieli koota jälkiruoka, joka on kauniisti tarjoiltavissa ja jonka valmistaminen ei vie kauan. Pavlova on tähän paras ratkaisu” – Emma, 55Plus.
PAVLOVA sitruunarahkalla, ainekset
Valmiiksi tehty marenkipohja
- – Noin 1 dl sitruunarahkaa
- – 3 dl vispikermaa
- – 1 rasia tuoreita mansikoita
- – Muita marjoja (vadelma, mustikat)
- – 1 tl tomusokeria
- – Tuoretta minttua tai basilikaa
Tee tämä
Ota varovasti marenkipohjat pakkauksesta. Asettele ensimmäinen tarjoiluastiaan. Levitä pinnalle reilu kerros sitruunarahkaa.
Nosta sitten toinen marenkipohja tarjoiluastiaan ja toista sitten sitruunarahkan levittäminen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Tässä voit päästää luovuutesi valloilleen: peitä koko kakku klassisen ilmeen saamiseksi – tai vain kakun yläosa ilmavamman ilmeen luomiseksi.
Leikkaa mansikat puoliksi ja järjestele ne nätisti kakun päälle. Lisää myös toiset marjat kakun koristeiksi värejä ja makua lisäämään.
Ripottele päälle tomusokeria saadaksesi makean ja kesäisen lopputuloksen. Lisää päälle tuoretta minttua – tai vielä parempaa, muutama basilikanlehti raikastamaan makuelämystä.